HAYATINDA NELER OLUP BİTTİĞİNİ BİLEBİLMİŞ MİYİM? (KOLEKTİF TAROT FALI)


İki senedir hobim olan tarotla falınıza baktığım, ilginç bir yazıyla karşınızdayım. Bunun için aşağıdaki altı gruptan birini seçmenizi istiyorum; kararsız kalırsanız rakamlara tıklamak yardımcı olacaktır çünkü her grubun bir şarkısı var. Eğer hayatınız ve içinizde olup bitenleri bilebildiysem lütfen yorum yaparak detayları anlatın, çok merak ediyorum! Bilemediysem de, belki başka sefere...

Bloğuma ilk ziyaretinizse: Selam! Ben Berak. 2018 ve 2019'da yazarak daha iyi bir hayat, benlik, dünya isteyenler için ruhsal besin üretmiştim. Okumak isterseniz kitap oldular, buraya buyurun. Sosyoloji öğrencisiyim, 24 yaşında bir kadınım; büyük hayallerim, özgür bir ruhum ve her daim iyileştirmeye çalıştığım şeylerim var. Ne zaman ne paylaşacağım belli olmuyor bu yüzden elektrik alırsanız Twitter'dan takip ederek veya sağ üst köşeden mail listeme abone olarak benden haberdar olabilirsiniz.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6


1 | Burada bir intikam çabası görüyorum. Kendini aptal, saf hissediyorsun; kullanıldığını düşünüyorsun. Sen iyi bir şey yaptığını sanıp birçok şeyi tolere ederken, gereğinden fazla yük taşırken; meğer arkandan iş çevriliyormuş. Bu yeni beliren ilişkiyi (romantik de olabilir arkadaşlık da) bir kısmet, mutluluk getirecek bir gelişme olarak görüyormuşsun ve kandırıldığını fark etmek büyük hayal kırıklığı yaratmış. Bunu baştan bilmek isterdin fakat bilemezdin, çok da yapabileceğin bir şey olmadığının farkındasın. Şu an belki arkadaşlarınla, belki evcil hayvanınla konuşarak strateji geliştirmeye çalışıyorsun; niyetin seni acıtana saldırmak. Seçeneklerini değerlendiriyorsun: Belki mesaj atarak veya arayarak bu kişi, kişiler veya durumla yüzleşeceksin; belki de daha detaylı düşünecek, dolaylı ve uzun vadeli bir şekilde intikam alacaksın. Dolaylı ve uzun vadeli intikam için planladığın senaryolardan biri salağa yatıp, onu kendine bağlayınca yarı yolda bırakmak ya da zayıf noktasını yakaladığın anda saldırıya geçmek olabilir. Öyle görünüyor ki fark ettiklerini henüz dışarı yansıtmamışsın, içinde evirip çeviriyorsun. Bütün bunlara rağmen ilginç bir şekilde içinde ferahlayan, “iyi ki böyle oldu” diyen bir yan da var gibi görünüyor. Derinlerde kalan, sesini duymakta zorlandığın bir tarafın diyor bunu. Sebebine baktığımda iki mesaj aldım, bunlardan biri de doğru olabilir, ikisi de: 1) Kendi kendini gerçekleştiren kehanet gibi bir şey görüyorum. Belki içten içe, kalbinin kırılma pahasına bile olsa bir konuda haklı çıkmak istiyordun. Örneğin iyi gelişmeleri, mutlu olmayı hak etmediğin gibi köklü bir inanış olabilir bu. 2) Belki bu kişiyi ya da durumu hayatında istemiyordun ama fırsatı geri çeviremedin, başka bir fırsat gelmez diye korktun. Şimdi de içten içe sevinçlisin çünkü tam bir eşleşme olmadığını ya da zamanlamanın doğru olmadığını seziyordun fakat sezgilerine güvenemiyordun. Hayat, bu işi senin yerine yapıp o kişiyi reddettiği için rahatladın. Son olarak yakın gelecekte kendini toparladığını görüyorum, bu kişi veya durumla arana sınır çekip, onu arkanda bırakarak yoluna devam ediyorsun. İntikam derdini kenara bırakmana sevindim, benzer bir üzüntüyü tekrar yaşamamak için olanı biteni iyice deşip, araştırıp, ders çıkartmanı öneririm. Bunu yaparken mümkün olduğunca benliğinin derinlerine in ki sorunu kökten çözebilesin. (Kitabım sana bu süreçte iyi bir destekçi olacaktır.)

*

2 | Uzak geçmişte hayatındaki bazı şeylere dikkatle bakmış, her olgunun olumlu ve olumsuz yönleri olduğunu, onları olduğu gibi kabul edebilmeyi öğrenmişsin. Belki önceden daha mükemmeliyetçiydin, belki hayat daha tatsız geliyordu. Bu seni memnuniyetsiz yapan şey belki ebeveynlerin, sosyo-ekonomik çevren, genel olarak insanlığın hali gibi köklü; değiştirmeye gücünün yetmediği şeyler olabilir. Bu yeni zihniyet sana daha taze, iyimser, açık, genç bir enerji getirmiş. Fakat şimdi böyle hissediyor olman, geçmişte yaşadıklarının kolay olduğu anlamına gelmiyor. Oldukça zorlanmışsın, kendini bir daha asla eskisi gibi olamayacağını hissettiğin bir noktada bulmuşsun fakat bu aslında derinleştiğin anlamına geliyor. Belki birkaç hafta; belki birkaç aydır bu yeni, aydınlık, iyimser halinle yaşıyormuşsun, şimdiyse karşına oldukça olumlu görünen bir teklif ya da fırsat çıkmış. Bu fırsat yeni bir iş yeri, yaşadığın yeri değiştirme yani taşınma ihtimali, daha sana göre insanlara ve ortamlara dahil olmak, seyahat etme fırsatı gibi bir şey olabilir. Her ne ise bu sevinç gözyaşları getirecek, sana yaşadığını hissettirecek, tutkunu ateşleyecek kadar güçlü ve büyük bir gelişmeye benziyor. Bu teklifin ya da fırsatın hayatına girişi başlı başına bir başarı; kendinle gurur duyuyorsun, kutluyor, heyecanla bu haberi sevdiklerinle paylaşıyorsun. Öte yandan kafanda bazı şüpheler var gibi, oldukça temkinlisin, kendini fazla kaptırmamaya çalışıyorsun. Gerçek olmak için fazla iyi görünüyor. Ya hayal kırıklığına uğrarsan? Geldiği gibi giderse? Ya göründüğünden çok başka bir şey çıkarsa, sonunda can sıkıcı bir deneyime dönüşürse? Geçmişte iyice dibe battıktan sonra kendini yukarılara, aydınlığa taşımış, hayatın karanlık tarafını deneyimlemişsin, nasıl olduğunu biliyorsun, tekrar o ruh haline girmekten korkuyorsun.  Öyle görünüyor ki yakında, kutlama zamanı bitip de işler ciddiye bindiğinde, karar zamanı geldiğinde ve kendinle kaldığında bu soruları masaya yatıracaksın ve cevaplamak için önce ne istediğini tespit edeceksin; belki biraz çocukluğunu deşeceksin, belki seni iyi tanıyanlarla konuşacaksın. Muhtemelen perspektifini değiştirdiğin, geçmişte her şeyin siyahıyla beyazıyla birlikte geldiğini deneyimlediğin için balıklama atlayamıyorsun -bunun siyahı ne olabilir bulmaya çalışıyorsun- fakat doğrusu bu bana basitçe hayatın cömert bir hediyesi gibi görünüyor. Belki de tam o iyisiyle kötüsüyle kabullendiğin, onunla yaşamayı öğrendiğin sırada; o şeyin yerini alacak, eskiden hayallerini süsleyen bir alternatif belirdi. Zor bir durum, anlıyorum. Sen yine enine boyuna düşün fakat bil ki mükemmel olmasa bile eksik ya da fazlasıyla baş edebilirsin. Durumları, kişileri kendine göre şekillendirme ve gücünün yetmediği şeyi olduğu gibi kabullenme süper gücünü kazandığını unuttun mu? Dersini güzelce aldığın ve bu gelişmeyi, hediyeyi hak ettiğin için seni tebrik ederim.

*

3 | Kendini bildin bileli maddi zenginliklerle dolu bir hayatın varmış, bunun hala da böyle olduğunu düşünüyorum. Eskiden keyfin yerindeymiş ama zamanla önceliğin değişmiş; insan ilişkilerine, güçlü ve sıcak bağlantılar kurmaya, belki eşitliğe önem vermeye başlamışsın. Bu değişim, çevrenden farklılaşmana sebep olmuş, çocukluğundan beri sana öğretilen yolları sorgularken bulmuşsun kendini. Belki geçmişte yaşanan bir anlaşmazlığın; aslında hırsızlık, adaletsizlik olduğunu çözmüşsün. Bu, ailenden gelen zenginliğin kaynağıyla ilgili olabilir mesela. Bu tespit kalbine ağırlık yapmış, bildiğin her şeyi sorgulatmış, yapayalnız hissetmişsin. Kendini yanlılıktan kurtarmak, doğrulara ulaşmak istiyorsun ve şu an hayatına, bittiğinde asla aynı kişi olmayacağın bir dönem çağırıyorsun. Birçok insan kendisini zorlu dersler alırken bulur, kaçmak ister ama yapamaz, mecbur teslim olarak dersini öğrenir. Sen ise bilinçli ve istekli bir şekilde hayatın iyi bir öğrencisi oluyor; savaş alanına sakin ve cesur bir halde, kendi ayaklarınla gidiyorsun. Daha önce hiçbir yere çıkmayan, üstelik seni her anlamda tüketen bir mücadele veriyordun; kendine güvenemiyordun, kendinden emin olamıyordun, kökleşmiş zararlı inançlardan ve onların beslediği sağlıksız düşüncelerden oluşan parmaklıkların ardında yaşıyordu ruhun. Dileğin kabul oluyor gibi görünüyor.  Şimdi, kararlılığın sayesinde; kendinle güven ilişkisi kurmak, içindeki ve dışındaki güzellikleri görebilmek, iyimser olabilmek, sezgilerinle hareket edebilmek, her anlamda dengeli bir yaşam sürebilmek için mücadele edeceksin. Elbette, yine zor olacak, yine yorulacaksın fakat en azından istediğin gibi bir hayat kurabilmek adına olacak her ne oluyorsa; daha da batmak ya da gerçeklerden, vicdanından kaçmak için değil. Neden bu bloğu okuduğuna şaşırmamalı. Seninle gurur duyuyorum, mücadelende kolaylıklar diliyorum.

*

4 | Kendini çok sıktığın, kendini ve çevreni katı kurallara tabi tuttuğun, enerjin konusunda cimrilik ve açgözlülük ettiğin bir dönemi geride bırakmışsın. Böyle davranmanın sebebi aslen çok duygusal, düşünceli ve cömert birisi olman ve çevren tarafından olduğun gibi kabul edilmediğin ya da edilmeyeceğini bildiğin için olabilir. Ya da ailen seni biraz naif yetiştirmiş, pek bir zorlukla karşılaşmamışsın bu yüzden dışarıdaki yaşam senin için ne yapıp edeceğini bilemediğin bir yer. Eğer açık ve kendin gibi davransaydın dışlanabilir, kullanılabilir, manipüle edilebilirdin ya da en azından sen böyle düşünüyordun. Bu yüzden daha çok sustuğun, dinlediğin, maske taktığın, samimiyetinden çok az paylaştığın bir dönem olmuş. Fakat şu an kendine göre bir avuç insanla mutlu mesut günlerini geçiriyorsun gibi görünüyor. Bu insanların ailen ya da çocukluk arkadaşların gibi bir gruptan oluştuğunu seziyorum. Her ne kadar temel olan her şeye sahip olsan da içinde kıpırdanan bir şeyler var, bunu özellikle de kendinle kaldığında hissediyorsun fakat tam olarak adını koyamamışsın. Açıkçası işaretler çok net, kendini kandırmaya çalışmasan kolayca çözerdin gibime geliyor. Eğer isteğinin ne olduğunu biliyorsan da detaylarını kurguluyor olabilirsin. İşaretler net dedim ya, romantik bir ilişkiyi gösteriyorlar. Evet, huzurlusun, güvendesin ama sanki yetmiyor; biraz tutku, heyecan gerekiyor ve bunu da flört ederek deneyimlemek istiyorsun. Uzun zamandır sap olabilirsin, artık zamanı geldi diyorsun. Niyeti koyup, flört aranmaya başladığını ve üstelik dileğinin de kabul olduğunu görüyorum. Her ne kadar ben burada aradığın gibi birini hızlıca bulduğunu görüyor olsam da uyarmalıyım, fiziksel zamanla tarotta görünen zaman farklı olabiliyor. Sonuç olarak; güzel bir denk gelme yaşaman, sıkıcı ve sıradan günlük hayatını heyecanlı bir maceraya çevirmen mümkün ve yakın görünüyor. Fakat bulduğun ilk kişiye atlamaman; flört ettiğin insanları tanıdıkça, yavaş yavaş kalbine ve zihnine kabul etmen konusunda uyarmam söyleniyor. Nasıl biriyle, nasıl bir flört ya da ilişki yaşamak istediğini şu an netleştirebilirsin; görüştüğün insanlarda bu koşulları arar, ona göre değerlendirirsin.

*

5 | Gayet net bir şekilde romantik ilişkilerle ilgili, beni şok eden, yazmakta zorlandığım bir mesajın var. Halihazırda bir ilişki içindesin ve ani şekilde ayrılmak üzeresiniz. Geçmişte biriyle tanışmışsın, sevgilinde ya da ilişkinizde olmayan şeylerin potansiyelini onda görmüşsün. Aslında oldukça karizmatik, seni çok seven, işinde başarılı ya da çalışkan bir sevgilin var fakat bu yeni kişi de keyifli vakit geçirmeyi biliyor, daha güvenilir ve daha rahat para harcıyor. Sevgilin gururu yüzünden sana sevgisini ifade edemiyor olabilir ya da onunla iletişim kurmakta zorlanıyor olabilirsin fakat seni gerçekten çok seviyor. Yazmakta zorlanıyorum dememin sebebi şu ki, yakın gelecekte aldatma enerjisi ayan beyan görünüyor. Dönülemez bir hata yapmadan önce dürtülerini, hislerini fark etmen gerek. Sevgilinin aldatılma korkusu olmasının da bunun başına gelmesinde gizli bir payı olabilir fakat bunun senin kararların açısından önemi yok. Şunu söylemeliyim ki böyle bir hata ikinizi de çok kötü etkileyecek; biriniz aptal hissederken, öbürünüz vicdan azabı çekecek. Hem birbiriniz hem kendinize olan güveniniz hem de kalpleriniz parçalanacak. Bu yüzden dürtülerine kapılıp gitmeden önce bir seçim yapmalısın. Senin için şu yeni kişinin seni nasıl gördüğüne de baktım. Kafası karışık görünüyor; seni kesinlikle sevgi dolu, eğlenceli, yaratıcı, güzel/yakışıklı (bu arada kartlar senin bir kadın olduğunu işaret ediyor ama ben kapsayıcı yazıyorum, söyleyeyim) buluyor. Fakat kendisi sap olarak mutlu, sana karşı biraz mesafeli, kendisini pek açmıyor, seninle çift olmak isteyip istemediğine dair bir karar almak gibi bir derdi yok, odaklandığı çok daha büyük başka şeyler var ve şu an hayatı böyle spontane bir gelişmeyi kaldırabilecek bir yerde değil gibi görünüyor. Fakat seninle entelektüel sohbetler etmekten, seni uzaktan izlemekten mutluluk duyarmış. Eğer bunlar gerçekse içten içe bilirsin fakat kabul etmek istemeyebilirsin, kendine bir iyilik yap ve içinde olduğun illüzyonu en kısa zamanda sonlandır, duruma ve kişilere mesafe al. Kendinle kalıp, halletmen gereken şeyler var; burada hayatında büyük bir değişiklik yapman tavsiye ediliyor, bu değişikliğin ne olduğunu ise ben söyleyemem.

*

6 | Şu an kafan karışık, düşüncelerle dolusun, belirsizlik içinde hissediyorsun; hayat pek tatsız. Bir hedef için tam gaz gitmişsin fakat verdiğin emeğin karşılığını alamamışsın ya da henüz alamamışsın ve alabileceğinden emin değilsin. Biraz o koşturduğun, sürekli yükseldiğin günleri de özlüyorsun; o zamanları nostaljiyle anıyorsun. Bu hedef ne olabilir? Bir pozisyona terfi etmek, bir kadınla yakınlık kurmak -hava burcu yani kova, ikizler ya da terazi olabilir-, bir şeyin katılımcısı olmak için hak kazanmak ya da böyle bir şeyden mezun olmak -onu başarıyla tamamlamak- olabilir. İçten içe umutlusun fakat zaman alabileceğini tahmin ediyorsun, ayrıca o şey selamete ermeden hayatınla ne yapacağını bilemiyorsun. Her ne olacaksa çabucak olup bitsin istiyorsun. Senin için tavsiye sorduğumda birkaç mesaj aldım. İçinde olduğun durumun zor olduğu doğru, bunun üstüne bir kat zorluk da sen çekiyorsun. Mağdur kompleksine kapılmış gibi görünüyorsun; acını besliyor, ondan hafif zevk alıyorsun. Bununla bağlantılı olarak çevrendekilere de hayatı dar ediyor olabilirsin, zorbalığa uğrayanların zorbaya dönüşmesi gibi… Ya da seninle aynı dertten muzdarip olan çokça insan var yani başına gelenin normal ve kişisel olmadığını biliyorsun ve bunu bilsen de göz ardı ediyorsun. Aslında seni burada sözlerimle tokatlamak istemek niyetinde değilim fakat kartlar ne söylüyorsa onu dürüstçe yazma ihtiyacı duyuyorum. Sana yeni, bu belirsiz konudan bağımsız hayaller kurman; dilekler dilemen tavsiye ediliyor. Gücünün dışındaki şeylere odaklanarak vakit kaybediyorsun, bunun yerine belirsizlikle barışabilir ve gücün dahilindeki başka şeylerle meşgul olabilirsin. Hayatın birçok boyutu var ve onların birbiriyle dengelenmesi gerekiyor, birini önceliğin yapıp diğerlerini boşlarsan hayal kırıklığına uğrayacaksın çünkü burada -dünyada- şeylerin gerçekleşmesi zaman alıyor.



İçten dileklerimle,
berak

Yorumlar

Popüler Yayınlar